Οι 6 νόμοι που πρέπει να τηρείς για να γραμμώσεις

 Οι 6 νόμοι που πρέπει να τηρείς για να γραμμώσεις

Θα ήθελες να γίνεις κι εσύ ένας άντρας με σώμα-φέτες; Αν ναι, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς προπονούνται, τι τρώνε και πώς σκέφτονται όσοι απέκτησαν ή θέλουν να αποκτήσουν ένα ρωμαλέο, κομματιασμένο κορμί. Αν όχι, και πάλι συνέχισε να διαβάζεις.

Το μεγάλο εσωτερικό κίνητρο
Οραματίσου τον καλύτερο εαυτό σου και φτιάξε το ανάλογο σχέδιο.
Ίσως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μια πολύ καλύτερη εκδοχή από την τωρινή, επειδή δεν βλέπεις να έχεις και μεγάλες επιτυχίες στο γυναικείο φύλο. Ή μπορεί να έχεις γενικότερα θέματα μειωμένης αυτοπεποίθησης στην καθημερινότητά σου, που σχετίζονται με το βάρος σου. Πολύ πιο ενδόμυχα, ίσως να ονειρεύεσαι να κάνεις καριέρα μοντέλου. Αλλά το γεγονός είναι ένα: ψάξε για το κίνητρο που θα σε οδηγήσει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.
Ο παρτενέρ, ο κολλητός, ο σύμμαχός σου
Μαζί με το κίνητρο βρες και έναν ακόμη φίλο που έχει τις ίδιες ανάγκες με σένα.
Μόνος σου δεν μπορείς να φτάσεις εύκολα στο στόχο. Αλλά ένας φίλος που θέλει κι αυτός να χτίσει σώμα-φέτες, είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις αυτό το κίνητρο σε υψηλά επίπεδα επιμονής. Προπονούμενος -και δεσμευόμενος- μαζί του, θα ανεβαίνεις ευκολότερα τα επίπεδα και θα τερματίσεις αβασάνιστα το προσωπικό σου κοντέρ, δημιουργώντας το σώμα που θέλεις.
Αερόβια γυμναστική
Για να κάψεις λίπος και να αναδείξεις τους μυς σου, ανέβα στο διάδρομο ή βγες στους δρόμους.
Το περπάτημα ή το τρέξιμο στο διάδρομο δεν αναδεικνύει την πιο σέξι εικόνα σου στο γυμναστήριο αλλά αν δεν κινηθείς δραστικά, το κάψιμο των θερμίδων δεν πρόκειται να έρθει όσο γρήγορα υπολογίζεις αρκούμενος στο χτύπημα των μυών σου στον πάγκο -άλλο όγκος, άλλο γράμμωση. Τρέξε ή ποδηλάτησε μια ώρα κάθε μέρα στο πάρκο ή στο δρόμο, ανέβα σκαλιά, κίνησε το σώμα σου ακόμη και με χορό ή αερόμπικ. 
Η διατροφή είναι η Αγία Γραφή

Οι περισσότεροι άντρες που πέτυχαν την τέλεια γράμμωση, έμειναν πιστοί με θρησκευτική ευλάβεια στη μελετημένη διατροφή -ναι, θα χρειαστεί να πάρεις χαρτί και μολύβι.
Όταν μιλάμε για γρήγορη απώλεια λίπους και ανάδυση των μυών, η άσκηση έρχεται δεύτερη. Στην κορυφή της πυραμίδας κάθε άντρα που επιδιώκει την τέλεια γράμμωση βρίσκεται η κατάλληλη διατροφή.
Να επιμένεις στην πρωτεΐνη: 2 γρ ανά κιλό σωματικού βάρους είναι μια ιδανική αναλογία.
Πίνε κάθε μέρα πολύ νερό, πάνω από ένα ποτήρι νερό για κάθε 10 κιλά σωματικού σου βάρους.


Η προπόνηση: εντατική αλλά όχι σκληρή
Ξεκαθάρισε μια και καλή από το μυαλό σου ότι άλλο πράγμα ο όγκος και άλλο η γράμμωση.
Για κάποιον που ξεκινά από το σημείο Μηδέν, το να αποκτήσει γράμμωση δεν απαιτεί προγράμματα εξόντωσης του μυϊκού του συστήματος. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα γρήγορα και δυναμικά προγράμματα γυμναστικής (σαν το CrossFit), οι ήπιες ρουτίνες δύναμης είναι περισσότερο προσοδοφόρες για τη γράμμωσή σου. Σαφώς και πρέπει να σηκώνεις κιλά για να αναδείξεις το μυϊκό σου όγκο, αλλά επειδή το ζητούμενό σου είναι η ευκρίνεια των μυών και όχι το φούσκωμα, μείνε στις τρεις μέρες προπόνησης τη βδομάδα, στοχεύοντας σε λιγότερα κιλά με πιο πολλές επαναλήψεις. Τις ενδιάμεσες μέρες, είπαμε, κινήσου αερόβια.
Συμβουλές γράμμωσης
Η εκρηκτικότητα σπάει τους μυς σε χίλια κομμάτια.
Ένας βασικός λόγος που δε γίνεσαι φέτες, είναι ότι χασομεράς στο γυμναστήριο. Αφιέρωσε το πολύ 5 λεπτά για τις μεγάλες ομάδες μυών (πλάτη, πόδια, στήθος) και όχι πάνω από 3 λεπτά σε κάθε άσκηση για τις μικρότερες μυϊκές ομάδες. Όλα, χωρίς διάλειμμα.
Είναι νόμος: η έλλειψη διαλειμμάτων ξεκούρασης ανάμεσα στις επαναλήψεις και τα σετ βοηθούν το μυϊκό σου σύστημα να αποκτήσει καλύτερη ευκρίνεια.
Αν επιμένεις να ξαπλώνεις στον πάγκο και να εκτελείς πιέσεις με τις ώρες ή να βασανίζεσαι αδιαμαρτύρητα στο leg extension, θα φουσκώσεις συγκεκριμένα σημεία του μυϊκού σου συστήματος (στήθος ή μηρούς, ανάλογα), αλλά δεν θα πετύχεις το επιθυμητό “τεμάχισμα” των μυών σου.

Ο μύθος της επίπεδης κοιλιάς 
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι κοιλιακοί έχουμε όλοι απλά σε άλλους φαίνονται γιατί έχουν λιγότερο λίπος και σε άλλους όχι. Το να κάνει 200 κοιλιακούς την ημέρα δεν θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο γρήγορα στο στόχο σου. Οι ασκήσεις στην κοιλιά θα σε βοηθήσουν κυρίως στην ενδυνάμωση και όχι στο αισθητικό αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο πριν την ολική εξάντληση να δοκιμάσεις μια συσκευή EMS που είναι ιδανικό για την αύξηση της μυϊκής μάζας και της ενδυνάμωσης στην κοιλιακή χώρα. Για να δεις τι ακριβώς είναι η τεχνολογία EMS μπορείς να βρεις την καλύτερη συσκευή της αγοράς εδώ
Νεότερη Παλαιότερη