Πώς (και γιατί) να χρησιμοποιείς το λάδι για τα γένια στο ξύρισμα

 


Η χρήση του beard oil δεν είναι απαραίτητη μόνο για εκείνους που έχουν μούσι, αλλά και για σένα που ξυρίζεσαι σχεδόν καθημερινά. 


Ξυραφάκια και αφρό για να ξυριστείς, after shave για να καταπραΰνεις την επιδερμίδα. Συνήθως, αυτά είναι τα βασικά προϊόντα που υπάρχουν στο ντουλάπι κάθε άντρα που το ξύρισμα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς του. 

Σε αυτή την «αγία τριάδα», πρέπει να προσθέσεις ένα ακόμα προϊόν: το beard oil. Τώρα θα μας πεις τι δουλειά έχει το λάδι για τα μούσια με το πρόσωπο-γυαλί σου. Κι όμως, η συμβολή του στο να ξυρίζεσαι σωστά και με προσοχή για να πετυχαίνεις πάντα ένα όμορφο αποτέλεσμα, χωρίς ερεθισμούς και μικροτραυματισμούς, ταλαιπωρώντας όσο το δυνατόν λιγότερο το δέρμα, είναι μεγάλη.

Η χρήση του beard oil στο ξύρισμα

Όπως ήδη γνωρίζεις, το ειδικό αυτό λάδι χαρίζει ενυδάτωση, απαλότητα και θρέψη στο μούσι. Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των τριχών, εξαλείφει το φριζάρισμα και την ξηρότητα και ανακουφίζει την επιδερμίδα από τυχόν φαγούρα, ερεθισμούς και κοκκινίλες. Περιποιείται δηλαδή όχι μόνο την τρίχα, αλλά και το δέρμα κάτω από αυτήν.

Το beard oil αποτελεί επίσης την καλύτερη εναλλακτική στο pre shave oil. Τι λάδι είναι πάλι αυτό; Ένα λάδι για πριν το ξύρισμα, όπως λέει και το όνομά του, που αποτελείται κυρίως από φυσικά συστατικά και έλαια όπως είναι το argan oil, η jojoba, το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο, αλλά και από αιθέρια έλαια όπως είναι η λεβάντα και ο ευκάλυπτος. Σκοπός του είναι να μαλακώσει τις τρίχες και να φροντίσει το δέρμα, ώστε το ξυραφάκι να γλιστράει πιο εύκολα. 

Με απλά λόγια, προετοιμάζει καταλλήλως την επιδερμίδα για τη στιγμή που οι λεπίδες του ξυραφιού θα ακουμπήσουν το πρόσωπό σου, ώστε το ξύρισμα να γίνει όσο πιο ανώδυνο. 

Η χρήση του είναι απλή: απλώνεις με κυκλικές κινήσεις μία μικρή ποσότητα από το λάδι σε βρεγμένο πρόσωπο, το αφήνεις να δράσει για ένα με δύο λεπτά και έπειτα ξεπλένεις με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, περνάς στον αφρό και η υπόλοιπη διαδικασία είναι γνωστή.

Όταν λοιπόν δεν έχεις ή δε βρίσκεις να αγοράσεις ένα pre shave oil, επενδύεις σε ένα beard oil για να κάνεις τη δουλειά σου. Τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα ίδια. 

To καλύτερo λάδι για τα γένια που θα βρεις στην αγοράM2STYLE Beard Oil

Aπορροφάται απίστευτα γρήγορα από την τρίχα που μοιάζει να θρέφεται και να αναγεννάται μπροστά στα μάτια σας.
 ΒΡΕΣ ΤΟ ΕΔΩΝεότερη Παλαιότερη