Πώς θα κρατήσεις τα μαλλιά σου για πάντα «στην τρίχα»

 


Όλοι έχουμε συγκεκριμένες απορίες για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα μαλλιά μας, ετοιμάσαμε μερικές συμβουλές που θ' απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα.

Κάθε πότε πρέπει να λούζω το κεφάλι μου;

Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται όταν είναι βρόμικα που σημαίνει ότι τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται μαζί με τη σκόνη και τα υπολείμματα, έχουν δώσει λιπαρή μορφή στην υφή της τρίχας. Κάποιες φορές, για να απομακρυνθούν τα έλαια, το κεφάλι μας δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από ξέβγαλμα. Το ιδανικό λούσιμο είναι 3 φορές την εβδομάδα με ξηρό σαμπουάν.

Τι σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιώ;

Το σαμπουάν που θα επιλέξεις πρέπει να έχει να κάνει πάντα με τον τύπο των μαλλιών σου. Η καλύτερη επιλογή είναι τα σαμπουάν που δεν περιέχουν θειικά οξέα γιατί μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στα εύθραυστα μαλλιά. Τα περισσότερα αντρικά προϊόντα για τα μαλλιά δεν τα περιέχουν, οπότε δεν θα σου είναι δύσκολο να βρεις στο εμπόριο.

Πρέπει να χρησιμοποιώ και εγώ conditioner;

Οπωσδήποτε. Το conditioner κρατάει τα μαλλιά σου σε καλή και υγιή κατάσταση, κάνοντας να δείχνουν πιο υγιή. Ακόμη και αν υπάρχουν σαμπουάν μαζί με conditioner, το καλύτερο είναι να τα βάζεις ξεχωριστά. Μην το παραλείψεις ειδικά αν έχεις μακρύ μαλλί, αφού θα λειτουργήσει ευεργετικά.

Πρέπει να χρησιμοποιώ πιστολάκι;

Αν είσαι κοντοκουρεμένος, το πιθανότερο είναι πως το πιστολάκι θα σου είναι άχρηστο. Αν όμως έχεις αρκετό μαλλί και στοχεύεις στο να φτιάξεις συγκεκριμένο look με πάστα ή πηλό, το μαλλί θα πρέπει να στεγνώσει έτσι ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να το «πειράξεις».


Πώς θα αποφασίσω ποια προϊόντα styling είναι καλύτερα για μένα;

- Ξέρεις τι είναι ο πηλός (ή πομάδα);

Οι νέες φόρμουλες όμως με εκχύλισμα από μπαμπού, όπως ο πηλός LE NOIR M2hair, διαμορφώνουν και χαρίζουν ματ όψη στα μαλλιά χωρίς να τα αισθάνεσαι λιπαρά. 
Τα μαλλιά είναι τόσο ματ και messed up και θα μπορείς να δώσεις τη φορά που θέλεις.
- Αφού έχεις βάλει τον πηλό στα μαλλιά σου μπορείς να σταθεροποιήσεις τα 
μαλλιά σου με λακ!
Προτιμήστε φυσική λακ όπως αυτή εδώ
DE VENT m2hair  που δεν δημιουργεί ασπράκια στα μαλλιά!
Νεότερη Παλαιότερη